Alfabet

Zoek een schrijver met de letter ...

Paul Biegel

Biografie van Paul Biegel

more info here Paul Biegel wilde eigenlijk pianist worden, maar toen bleek dat hij niet goed genoeg was voor het conservatorium, ging hij een jaar naar Amerika, waar hij voor een krant schreef. Toen hij terugkwam in Nederland werd hij redacteur van de Avrobode. Ook begon hij rechten te studeren in Amsterdam. Dat mislukte ook, waarna hij stripverhalen ging schrijven voor de Toonder Studio's. Daar leerde hij het schrijversvak. In 1962 verscheen zijn eerste boek, en sindsdien zijn er meer dan 60 boeken van hem verschenen. Ook vertaalde hij werk van anderen.

http://www.bdsak.com/?lifter=bollinger-bands-entry-exit&990=60

Profiel van Paul Biegel

knox binary option trading Vrijwel alle boeken van Paul Biegel bevatten sprookjesachtige elementen. Ze gaan over rovers, prinsessen, feeën, koningen en dwergen. En zelfs als zijn hoofdpersonen gewone mensen zijn, dan gebeuren er toch wel ongebruikelijke, toverachtige dingen. In zijn boeken voor wat oudere kinderen hangt vaak een donkere, dreigende sfeer, die hij in een heel eigen stijl weet neer te zetten. De boeken gaan over de strijd tussen goed en kwaad, over reizen naar het onbekende. Voor een aantal van zijn boeken baseerde hij zich op oude verhalen en legendes. In veel boeken spelen dieren een belangrijke rol.

why not try these out Laatste check: februari 2012 browse around this web-site

Boeken van Paul Biegel

Bekijk de reacties

Geen berichten

Geen berichten aangetroffen.

Meer informatie

http://climbshetland.co.uk/?belmondo=dating-key-103&225=84 1977 Paul Biegel. - In: Over jeugdliteratuur / Fred de Swert (Lannoo) op pagina 252-257 http://gimnazijabp.edu.rs/?kistjak=forex-nas%C4%B1l-kay%C4%B1t-olunur&9c6=f6 1983 Paul Biegel / Rian Waltz-van de Sande (Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum) Visit Website 1988 Paul Biegel / Jan van Coillie. - In: Schrijver gezocht (Lannoo; Van Holkema & Warendorf) op pagina 29-31 advice 1992 Daarheen en niet terug : een onderzoek van de queeste in enkele sprookjes van Paul Biegel / Arianne Mantel trading opzioni binarie cos////////////\\\'è 1993 Paul Biegel. - In: Nice to meet you : a companion to Dutch & Flemish children's literature / Joke Linders & Marita de Sterck (Dutch Trade Publishers Association; Flemish Book Trade Association) op pagina [104] 1994 Over... Paul Biegel : De tuinen van Dorr, De Rode Prinses, Nachtverhaal, Anderland / Peter van den Hoven (Walvaboek)
1994 Paul Biegel / Rian van de Sande. - In: Lexicon jeugdliteratuur (Martinus Nijhoff) op pagina 1-11 (februari)
1995 Paul Biegel. - In: Something about the author (Gale), op pagina 14-18 (Volume 79)
1995 Paul Biegel. - In: Het ABC van de jeugdliteratuur : in 250 schrijversportretten van Abkoude naar Zonderland / Joke Linders, Jos Staal, Herman Tromp, Jacques Vos (Martinus Nijhoff) op pagina 50-53
1996 Paul Biegel : meesterverteller met een rovershart (Holland)
1999 Paul Biegel / Jan van Coillie. - In: Schrijver gevonden (Lannoo; Biblion) op pagina 25-27
2004 Paul Biegel. - In: Encyclopedie van de jeugdliteratuur (Fontein; Wolters-Noordhoff) op pagina 40-41

blog opzioni binarie