Alfabet

Zoek een schrijver met de letter ...

Monika Feth

http://www.monika-feth.de/ options binaires avis Geboren op 8 juni 1951 in Hagen, West-Duitsland zrozumiec forex Debuutjaar: 2000

Biografie van Monika Feth

opzioni binarie falsi segnali Monika Feth zat op een kloosterschool waar ze het niet naar haar zin had. Duits was haar lievelingsvak, maar volgens haar leraar had ze te veel fantasie, zodat ze toch lage cijfers kreeg. Daardoor kwam ze in die tijd niet op het idee om boeken te gaan schrijven. Ze studeerde literatuurwetenschappen in Bonn. Tijdens haar studie pleegde een medestudent zelfmoord uit angst voor een examen. Dat was de aanleiding om haar eerste boek te schrijven. Ze werkte als journalist; ze schreef onder andere voor kranten en voor omroepen. Monika Feth is getrouwd en heeft een zoon. Ze woont met haar man in een klein dorp in de Eifel, in de buurt van Keulen.

http://poloclubmiddennederland.nl/umpires-test/

Profiel van Monika Feth

Monika Feth schrijft boeken voor beginnende lezers, kinderen, jongeren en volwassenen. De laatste jaren schrijft ze vooral voor jongeren. Sommige boeken zijn verfilmd en veel boeken zijn vertaald. De boeken die in het Nederlands vertaald zijn, zijn bedoeld voor jongeren van ongeveer veertien jaar. Het zijn boeken over jongeren die te maken krijgen met dingen die niet vaak voorkomen: een zus die overlijdt, een sekte, zware misdaden. In haar boeken wisselt ze vaak van perspectief. Soms tussen heden en verleden, maar meestal tussen personages. Daardoor leer je verschillende personages goed kennen en begrijp je waarom ze de dingen doen die ze doen. Haar meest recente boeken gaan over de studente Jette Weingärtner, haar moeder Imke Thalheim (een schrijfster) en Bert Melzig (inspecteur bij de politie) die te maken krijgen met moorden. Het zijn dikke boeken waarin het verhaal vanuit vijf of zes personages verteld wordt, waaronder de moordenaars. Doordat steeds maar een klein deel van het verhaal verteld wordt blijven de boeken spannend tot op het einde.

http://franklinmasonpress.com/m42S7.APh Laatste check: januari 2012

Boeken van Monika Feth

Peuterboeken (0 - 6 jaar)

Bekijk de reacties