Alfabet

Zoek een schrijver met de letter ...

Monica Furlong

http://www.aaronhaxton.com/?eiwo=forex-dollar-kronor&f73=c5 Geboren op 17 januari 1930 in Harrow, Engeland Overleden op 14 januari 2003 Debuutjaar: 1988

Biografie van Monica Furlong

Na haar huwelijk in 1953, werkte Monica Furlong twaalf jaar als verslaggever voor verschillende kranten in Londen. Later werkte ze nog vier jaar voor de BBC. In 1971 verscheen haar eerste boek. Haar meeste boeken zijn nonfictie: ze schreef verschillende biografieën en boeken over filosofische, spirituele en feministische onderwerpen. Daarnaast schreef ze een paar boeken voor volwassenen. In 1987 verscheen haar eerste kinderboek. Ze had twee kinderen, een zoon en een dochter.

http://khal.se/?serise=Köpa-Cialis-Luleå

Profiel van Monica Furlong

http://aquanetta.pl/?kostromesp=opcje-binarne-systemy&fc5=72 De drie boeken van Monica Furlong die in het Nederlands vertaald zijn spelen zich af aan het begin van de Middeleeuwen. Het meisje in Juniper is de 'doran' (wijze vrouw) in Heksenkind. Het heksenkind en Juniper vluchten met twee anderen in Colman als Juniper van hekserij is beschuldigd. De eerste twee boeken gaan over een jong meisje dat min of meer gedwongen bij een doran gaat wonen. Daar leert het meisje over huishoudelijke zaken, maar ook over zaken die met magie te maken hebben. Deze magie wordt gebruikt om andere mensen te helpen. Maar er zijn ook mensen die de magie gebruiken om zelf machtig te worden. Deze heksen en tovenaars proberen de meisjes in hun macht te krijgen. In de boeken zijn verbondenheid met alles wat leeft en respect voor de medemens belangrijke thema's.

opzioni binarie forum al femminile Laatste check: september 2012

Boeken van Monica Furlong

Jeugdboeken (11 jaar en ouder)

Meer informatie

http://mustangcipowebaruhaz.hu/?sisd=option-iq&409=96 1996 Monica Furlong. - In: Something about the author (Gale), op pagina 89-90 (Volume 86)
2000 Monica Furlong / Kitty Nooy. - In: Lexicon jeugdliteratuur (Martinus Nijhoff), op pagina 1-5 (juni)
2004 Monica Furlong. - In: Encyclopedie van de jeugdliteratuur (Fontein; Wolters-Noordhoff) op pagina 116