Alfabet

Zoek een schrijver met de letter ...

Mirjam Oldenhave

http://www.mirjamoldenhave.nl/ Geboren op 20 augustus 1960 in Hengelo, Nederland
Debuutjaar: 1998

Biografie van Mirjam Oldenhave

köpa Viagra budapest Toen ze klein was, las Mirjam Oldenhave heel veel. Toch wilde ze geen schrijfster maar juf worden. Ze volgde een opleiding tot dramatherapeute en ze gaf drama- en muzieklessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Dat deed ze tien jaar lang, een dag in de week. De rest van de week speelde ze mee in een theatergroep. Omdat ze verliefd was op een Amsterdammer verhuisde ze naar Amsterdam en om mensen uit Amsterdam te leren kennen ging ze daar een cursus doen. Dat werd een cursus Schrijven voor Kinderen bij Script+. Dat vond ze ontzettend leuk. Haar eerste boek verscheen in 1998 en sindsdien is ze steeds meer gaan schrijven. Met haar vriend (de Amsterdammer) is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Ze geeft nu zelf les bij Script+.

ثنائي القانونية تداول الخيارات فينا

stategie infallibile per le opzioni binarie Foto © Mark Sassen

Profiel van Mirjam Oldenhave

http://www.mongoliatravelguide.mn/?sakson=cosa-vuol-dire-essere-trader&c1b=06 Mirjam Oldenhave schrijft realistische boeken voor kinderen vanaf een jaar of negen. Die boeken gaan over vriendschap, pesten, school, verliefdheid, ouders; onderwerpen waar veel andere schrijvers ook over schrijven. Maar het leuke van de boeken van Mirjam Oldenhave is dat de dingen daar net iets anders gaan. Er gebeuren dingen die je niet verwacht: de kinderen in haar boeken bedenken verrassende oplossingen voor hun problemen. Ook schrijft ze spannende, avontuurlijke boeken, boeken voor kinderen die nog niet zo lang kunnen lezen of die moeite hebben met lezen en teksten voor prentenboeken. Haar boeken zitten vol actie, humor en dialogen, waardoor ze lekker lezen. In verschillende van haar boeken komen kinderen met gedrags- of leerproblemen voor. Met Jacques Vriens schreef ze twee boeken waarin ieder een van de hoofdpersonen beschrijft.

http://makse.com/?kremel=dating-about&1b7=91 Laatste check: december 2013

Boeken van Mirjam Oldenhave

Bekijk de reacties

Laat een reactie achter

Meer informatie

buy discount tastylia (tadalafil) online 2001 Mirjam Oldenhave / Saskia van der Wiel. - In: Lexicon jeugdliteratuur (Martinus Nijhoff), op pagina 1-4 (juni)
2004 Mirjam Oldenhave. - In: Encyclopedie van de jeugdliteratuur (Fontein; Wolters-Noordhoff) op pagina 249