Alfabet

Zoek een schrijver met de letter ...

Michael Ende

http://www.michaelende.de/ http://foodintravel.it/rigatoni-integrali-pesto-avocado-salmone-affumicato/ Michael Ende op Facebook köp Viagra 200 mg online utan recept Geboren op 12 november 1929 in Garmisch, Duitsland binäreoptionen brocker Overleden op 28 augustus 1995 http://azortin.pl/?rtysa=opcje-binarne-naciaganie&605=04 Debuutjaar: 1962

Biografie van Michael Ende

Michael Ende woonde vanaf zijn zesde in München en ging daar ook naar het gymnasium. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog moest hij onderduiken om aan de dienstplicht te ontkomen. Na de oorlog maakte hij zijn school af. Vervolgens studeerde hij aan de kleinkunstacademie. Hij werkte een poosje bij het theater, later besprak hij films voor de radio. Een vriend vroeg hem de tekst te schrijven voor een boek dat hij illustreerde en zo ontstond Michael Ende's eerste kinderboek. Omdat hij er genoeg van kreeg zich in Duitsland steeds te moeten verantwoorden voor zijn schrijven, verhuisde hij in 1971 met zijn vrouw naar Italië. Pas na haar dood, in 1985, keerde hij terug in Duitsland. In 1989 trouwde hij met de Japanse vertaalster van Het oneindige verhaal. Hij stierf zes jaar later aan maagkanker.

http://www.ecoshelta.com/?kampys=option-bit-gratis-demo&dcd=be

Profiel van Michael Ende

Michael Ende heeft naast boeken ook teksten geschreven voor prentenboeken, toneelstukken, liedjes en een opera. Zijn eerste boeken waren avontuurlijke fantasieverhalen. Hij werd wereldberoemd met Momo en de tijdspaarders maar vooral met Het oneindige verhaal: twee dikke, sprookjesachtige boeken. Beide boeken zitten knap in elkaar, vol met mooie vondsten. Ze kunnen op verschillende manieren gelezen worden, maar Michael Ende heeft er wel een hele duidelijke boodschap in gestopt: het gaat niet goed met onze huidige, zakelijke maatschappij waarin alleen ruimte is voor het verstand. Er is een tekort aan liefde, fantasie en gevoel. In beide boeken zijn het kinderen die de wereld redden van de verzakelijking en er het gevoel in terugbrengen.

Laatste check: februari 2012

Bekijk de reacties

Geen berichten

Geen berichten aangetroffen.

Meer informatie

opcje binarne range 1985 Michael Ende / Herman Verschuren. - In: Lexicon jeugdliteratuur (Martinus Nijhoff), op pagina 1-3 (augustus)
1986 Lezen over Michael Ende / Ron van Hogen (Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum / 2e druk 1996)
1988 Michael Ende / Marita de Sterck. - In: Schrijver gezocht (Lannoo; Van Holkema & Warendorf) op pagina 112-113
1995 Michael Ende. - In: Het ABC van de jeugdliteratuur : in 250 schrijversportretten van Abkoude naar Zonderland / Joke Linders, Jos Staal, Herman Tromp, Jacques Vos (Martinus Nijhoff) op pagina 152-153
1999 Michael Ende / Marita de Sterck. - In: Schrijver gevonden (Lannoo; Biblion) op pagina 95-96
2002 Michael Ende. - In: Something about the author (Gale), op pagina 50-54 (Volume 130)
2004 Michael Ende. - In: Encyclopedie van de jeugdliteratuur (Fontein; Wolters-Noordhoff) op pagina 103-104

migliore strategia opzioni binarie