Alfabet

Zoek een schrijver met de letter ...

Esther Hautzig

http://tghrsolutions.com/apple-app-site-association Geboren op 18 oktober 1930 in Vilnius, Polen Priligy Indianapolis Indiana Overleden op 1 november 2009 binary options signals Debuutjaar: 1969

Biografie van Esther Hautzig

opzioni digitali ho perso tutto Esther Rudomin werd geboren in Wilno in Polen (tegenwoordig heet die stad Vilnius, de hoofdstad van Litouwen). Haar joodse familie was rijk en ze bracht haar jeugd door in een groot huis met veel familie. In 1941, toen Esther 10 was, werden zij en haar ouders en oma door de Russen gedeporteerd naar Siberië. Na de oorlog gingen ze terug naar Polen, om te ontdekken dat er andere mensen in hun huis woonden en al haar familie was omgekomen. Esther Rudomin woonde een aantal maanden als vluchteling in Zweden en reisde in 1947 in haar eentje naar New York. Op de boot ontmoette ze de pianist Walter Hautzig, met wie ze in 1950 trouwde. Ze kregen een zoon en een dochter. Na haar opleiding ging ze bij een uitgever werken. Haar eerste kinderboek verscheen in 1955.

Profiel van Esther Hautzig

http://bandontour.nl/?nlq=binaire-opties-strategieÃÆâ€ÂÃâ Esther Hautzig schreef een aantal boeken, maar De eindeloze steppe is haar bekendste en het enige boek dat in het Nederlands vertaald werd. Het verhaal dat ze vertelt in De eindeloze steppe is gebaseerd op gebeurtenissen tijdens de vijf jaren dat ze in Roebtsovsk, op de steppe van Siberië woonde. In het begin, toen Polen nog de vijand van Rusland was, werden de Polen als dwangarbeiders gebruikt en woonden ze in barakken buiten het dorp. Dat veranderde toen Duitsland Rusland aanviel; toen waren Polen en Russen opeens bondgenoten, en mochten Esther en haar familie in het dorp gaan wonen. Dat viel niet mee. Er was niet veel woonruimte en er was maar weinig werk. In de winters was het ijzig koud, en er was niet genoeg te eten. Toch had ze in 1946, toen ze terug konden naar huis, moeite om afscheid te nemen van de Siberische steppe.

Laatste check: januari 2012

Boeken van Esther Hautzig

Jeugdboeken (11 jaar en ouder)

Bekijk de reacties

Geen berichten

Geen berichten aangetroffen.

forex t centralen öppettider

Laat een reactie achter

Meer informatie

binary options for stocks 2004 Esther Rudomin Hautzig. - In: Something about the author (Gale) (Volume 148)

opzioni binarie bonus