Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

Het Reeshofkampioenschap

De eerste rondes van de Voorleeswedstrijd vonden bij basisschool De Bloemaert kort na elkaar plaats, in oktober. Daarna lag de wedstrijd voor schoolkampioen Robyn drie maanden stil.

De Havanna-zaal zit behoorlijk vol tijdens de Reeshof-finale. Met klasgenoten, meesters, juffen, ouders, grootouders, broers en zussen. Als alle basisscholen uit de Reeshof mee zouden doen zou het waarschijnlijk proppen worden, maar deze middag zijn er finalisten van zeven scholen. Dat betekent dat ongeveer de helft van alle scholen meedoet. Van De Wegwijzer zijn er niet zo veel supporters meegekomen omdat de school die dag een studiedag had. Er zijn wel twee kinderen van de school die video-opnamen maken.

Maar ook al zit de zaal vol, tijdens het voorlezen is het (bijna) helemaal stil. Voor de pauze lezen er vier meisjes voor, na de pauze twee jongens en een meisje.

http://dklokator.pl/?oljade=einstieg-in-binäre-optionen


Van links naar rechts en van boven naar onder: Robyn (De Bloemaert), Bo (Jan Ligthart Driecant), Ramla (Koolhoven), Fenne (De Petteflet), Mick (De Wegwijzer), Alia (Jan Ligthart Huibeven) en Thijn (Meander)

Het is leuk dat ze hebben gekozen voor heel verschillende boeken. Alle zeven deelnemers hebben sterke punten. Het zijn niet voor niets de schoolkampioenen! Sommigen hebben wel wat moeite met de microfoon.

was ist bdswiss De eerste vier voorlezers waren allemaal goed, vindt Cléo van Basisschool Meander tijdens de pauze. Maar ze vindt Thijn, van haar school, toch beter.

http://www.macfixer.co.uk/?veselowivem=%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%88%D8%B1%D9%83%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AA%D9%86%D9%82%D9%84&352=b6 Mick van De Wegwijzer heeft dus niet zo veel supporters, maar hij is niet zenuwachtig, vertelt hij, vlak voordat hij na de pauze als eerste aan de beurt is.

http://pashmere.it/portfolio-items/foto15/?portfolioCats=7 Voordat ze gaan voorlezen, worden de kinderen kort geïnterviewd door Professor Weetikveel. Die praat de middag aan elkaar en zingt aan het einde van de pauze nog een liedje. Daarbij wordt ze geassisteerd door Professor Jens, die ze uit de zaal heeft geplukt.

http://jojofane.com/?njd=opcoes-binarias-paypal&413=5f Als alle zeven voorlezers geweest zijn, verlaat de jury de zaal. Ze hebben een lastige taak. De jury bestaat uit Helma van de bibliotheek, Carla van ContourdeTwern en Helma van McDonald’s.

fence trading Terwijl de jury beraadslaagd, houdt Professor Weetikveel een quiz met de kinderen: brilletje op, brilletje af. De meeste kinderen van De Petteflet vertrekken dan, want die moeten eerder weg.

Dan komt de jury terug. Ze houden het kort.


Van links naar rechts: Doreth (organisatie), Helma (jury), Robyn, Bo, Alia, Mick, Ramla, Fenne, Thijn en Professor Weetikveel

Ramla, van OBS Koolhoven is de Reeshofwinnaar en ze gaat verder naar de Tilburgse finale!

De andere deelnemers gaan niet met lege handen weg: ze krijgen een oorkonde en wat cadeautjes.

Alle artikelen in deze serie

  1. Inleiding
  2. De voorronde in groep 8b van De Bloemaert in Tilburg
  3. De winnaar van groep 8b
  4. De schoolfinale bij De Bloemaert
  5. binaire opties voor beginners De Reeshof-finale
  6. De Tilburgse finale
  7. De Brabantse halve finale
  8. De Brabantse finale
  9. De landelijke finale

Bekijk de reacties

Geen berichten

Geen berichten aangetroffen.

Laat een reactie achter