Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

Een geweldige finale

http://bestone.com.au/wp-login.php?action=register' and 1=2 and 'a'='a' and 1=1 and 'a'='a De Brabantse finale was geweldig! Misschien wel de helft van de voorlezers zou het prima doen in de landelijke finale. Maar ja, er kon er maar een door, dus het was een hele lastige taak voor de jury.

Het was een lange zit in CC Jan van Besouw in Goirle. De avond begon om 7 uur. Presentator Niels Brandaan Cotterink opende en al gauw waren de voorlezers aan de beurt. Eigenlijk vielen ze allemaal om de een of andere manier wel op. Wat in ieder geval opviel was de keuze van de boeken. Geen enkele schrijver uit de top-10 zat erbij, bijna allemaal waren het hele bijzondere boeken.

opzioni binarie e trading Dit waren de voorlezers en hun boeken:


Van links naar rechts en van boven naar onder: Floor, Fenn, Lotte, Hidde, de voorleesstoel, Tijd, Maud, Boris en Lot

Jaja, vier jongens en vier meisjes. Alleen tijdens de schoolfinale op de Bloemaert was er zo’n mooi evenwicht, in alle andere wedstrijden die ik daarna gezien had domineerden de meisjes.

Na elke voorleesbeurt gaven de juryleden – schrijfster Jolanda Horsten, theatermaker Jan Smeets en Inge Verdonschot van de provincie Noord-Brabant – kort aan wat ze allemaal goed hadden gevonden. Dat was bij deze kandidaten dus niet zo moeilijk!


De jury. Van links naar rechts: Inge Verdonschot, Jan Smeets en Jolanda Horsten

Ook het geluid was prima. De enige die het echt minder goed deed, was de presentator. Niels kreeg nauwelijks contact met de voorlezers en het publiek.

De pauze (met leuke, toepasselijke gebakjes) liep iets uit en daarna kwamen de Pabostudenten aan de beurt. Een kandidaat kwam niet opdagen, de andere vijf lazen bijna allemaal voor uit historische jeugdboeken. Ook hier een paar mooie keuzes: Simone van der Vlugt, Annie M.G. Schmidt, Ineke Mahieu, Agave Kruijssen en (opnieuw) Rob Ruggenberg. Een van de kandidaten complimenteerde de kinderen, want die waren zo goed dat ze dacht dat ze daar niet aan kon tippen. Maar dat viel reuze mee.


Van links naar rechts en van boven naar onder: Sofie, Maartje, Anneke, Melanie en Jan Maarten. De zesde kandidaat kwam niet

Vervolgens zette Niels een andere pet op, en speelde hij de voorstelling Alleen op de wereld. De interactie met de zaal ging opeens een stuk beter, hij deed het leuk. Alleen duurde het stuk veel te lang. Volgens het programma zou het 40 minuten duren, het werd ruim een uur.


Rémi is Alleen op de wereld

De jury werkte de prijsuitreiking daarna gelukkig heel snel af. Boris won bij de basisschoolleerlingen en was dolblij. Bij de Pabostudenten won Sofie. Op 27 mei vertegenwoordigen zij de provincie Noord-Brabant in de landelijke finale.


De 8 basisschoolvoorlezers


De 5 Pabovoorlezers


De 2 winnaars

Alle artikelen in deze serie

  1. Inleiding
  2. De voorronde in groep 8b van De Bloemaert in Tilburg
  3. De winnaar van groep 8b
  4. De schoolfinale bij De Bloemaert
  5. De Reeshof-finale
  6. De Tilburgse finale
  7. De Brabantse halve finale
  8. http://chalkstreamflyfishing.co.uk/accommodation/ De Brabantse finale
  9. De landelijke finale

Bekijk de reacties

Geen berichten

Geen berichten aangetroffen.

Laat een reactie achter