Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

De voorleesfabriek

http://vvdewalden.nl/wp-content/uploads/2012/12/header_nascar.jpg Op zaterdagochtend 21 maart veranderde het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle in een voorleesfabriek. Er zaten 65 Brabantse voorleeskampioenen in de grote zaal en daarvan zal er op 17 april nog maar een over zijn, die doorgaat naar de nationale finale in Vredenburg.

http://maltonmc.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1509409555.4329140186309814453125 iq option wikipedia

http://revedecabane.com/?ower=opzonibinarie&a38=40 Schrijver en cabaretier Thijs Goverde warmde de stampvolle zaal een beetje op, met applausoefeningen, de wave en schoudermassages. Daarna werd de groep in achten gesplitst. Acht voorleeskampioenen (en in 1 geval negen) gingen met hun fans mee met 2 juryleden (Brabantse kinderboekenschrijvers / kinderboekenillustratoren / kinderboekendeskundigen / voormalige voorleeskampioenen) om hun eigen halve finale te houden.


Alle juryleden op een rij


Wegwijzers

binary options bonus ohne einzahlung Jasmine, de Tilburgse voorleeskampioen, ging met zeven andere meisjes mee met schrijfster Esther van Lieshout en illustrator Rick de Haas naar de groene zaal. Ze lazen achter elkaar voor, zonder microfoon en zonder pauze:

 • Bregje. Matilda / Roald Dahl
 • Suus. Stapelverliefd / Maren Stoffels
 • Julia Rose. Kampioen / Corien Oranje
 • Elisha. Spijt / Carry Slee
 • Jasmine. Hoe overleeft Rosa New York? / Francine Oomen
 • Marlou. Vals / Carry Slee
 • Lotte. Achtste-groepers huilen niet / Jacques Vriens
 • Melati. Boy 7 / Mirjam Mous

does binary option trading really work
Elisha wordt gefilmd

tastylia online
Jasmine vertelt over het boek waar ze uit gaat voorlezen


Lotte leest voor (zonder inleiding)

http://www.aaronhaxton.com/?eiwo=iremit-forex-exchange&5a0=23 Veel dramatische boeken dus, maar ook een paar grappige en spannende. Natuurlijk deed iedereen het goed. Elke deelnemer had het boek al heel wat keren voorgelezen en sommigen leken hun fragment bijna uit hun hoofd te kennen! Ook was er bij iedereen wel iets wat beter kon: betere intonatie, betere verstaanbaarheid, beter tempo. Vooral op de originaliteit van de fragmentkeuze viel wel wat te winnen: vijf voorlezers lazen voor uit een boek van iemand uit de top-4 van meestgekozen schrijvers tijdens de Voorleeswedstrijd.

Na hun voorleesbeurt kreeg iedereen al wat cadeautjes. Toen iedereen aan de beurt geweest was, bleef de jury alleen achter in de zaal voor overleg. De rest had even pauze.


De jury

Na een drankje en een hapje ging iedereen weer naar de grote zaal, waar Thijs Goverde het publiek vermaakte met woeste verhalen over ridders, zwaarden, maliënkolders en monsters.

Toen was het tijd voor de uitslag. Per paar kregen de juryleden de microfoon, om de winnaar van hun halve finale bekend te maken. De voorleesfabriek heeft 8 winnaars (waaronder Lotte) afgeleverd, die het op in april in de Brabantse voorleesfinale tegen elkaar op gaan nemen. Opvallend is dat het vier meisjes en vier jongens zijn. Meestal zijn er meer meisjes dan jongens.


Boris, Floor, Hidde, Maud, Lot, Fenn, Thijs, Lotte (in willekeurige volgorde)

Meer foto's zijn te vinden op de Kjoek-Facebookpagina.

Alle artikelen in deze serie

 1. Inleiding
 2. De voorronde in groep 8b van De Bloemaert in Tilburg
 3. De winnaar van groep 8b
 4. De schoolfinale bij De Bloemaert
 5. De Reeshof-finale
 6. De Tilburgse finale
 7. i'm dating my older brothers best friend De Brabantse halve finale
 8. De Brabantse finale
 9. De landelijke finale

Bekijk de reacties

Geen berichten

Geen berichten aangetroffen.

Laat een reactie achter