Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

De Tilburgse finale

Zojuist heeft Sam, de laatste deelnemer aan de Tilburgse Voorleesfinale, haar boek, Dagboek van een muts, dichtgeslagen. Nu kan de jury aan het werk. Ze hebben een lastige taak: ze moeten bepalen wie van de negen voorlezers de Voorleeskampioen van Tilburg wordt. Daarbij letten ze op een heleboel dingen zoals tempo, aankijken publiek, meeslependheid, verstaanbaarheid en fragmentkeuze.

regulated binary options sites

Tadalafil Tastylia orally disintegrating strips


Van links naar rechts en van boven naar onder: Hulda (De Lochtenbergh), Valeski (D'n Hazennest), Jasmine (De Blaak), Ramla (Koolhoven), Teddy (Jan Ligthart Rendierhof), Ruben (Prins Bernhard), Ufuk (St. Hubertus), Sharon (Berkeloo) en Sam (Achthoeven)

http://coleface.com.au/coleface.xml De deelnemers zijn niet de eerste de besten, ze hebben allemaal al verschillende voorleesfinales achter de rug. De een wat meer dan de ander. Na de schoolfinales en wijkfinales waar soms wel meer dan honderd kinderen en andere belangstellenden in het publiek zitten, is deze Tilburgse finale relatief klein. In het Bibliotheektheater zitten zo’n 40 supporters, 9 voorlezers, 3 juryleden en 1 presentator.

Tastylia Oral Strip without prescription De presentator is schrijver / dichter Erik van Os, die alles aan elkaar praat en tussendoor soms ook nog een grappig eigen gedicht voorleest. Als de jury de zaal heeft verlaten voor overleg, houdt hij het publiek bezig met een optreden vol liedjes en gedichten. Hoewel hij vooral bekend is om zijn gedichten voor jonge kinderen, kan hij ook volwassenen en 11- en 12-jarigen prima bezighouden.

Maar de jury dus, en hun lastige taak. Want sommige dingen deed eigenlijk iedereen wel goed, zoals de verstaanbaarheid en naar het publiek kijken. Vooral de fragmentkeuze was heel verschillend. Het publiek kreeg hele dramatische verhalen te horen, over een meisje dat zichzelf snijdt omdat ze zich schuldig voelt over de dood van haar moeder, of een meisje dat naar de afdeling oncologie in het ziekenhuis gaat. Of juist hele grappige verhalen, over mutsen. Of spannende verhalen, over een jongen die ontsnapt uit een gevangenis. De meeste kinderen kozen voor een schrijver die populair is bij veel voorlezers: Carry Slee, Francine Oomen, Rachel Renee Russell, Jacques Vriens en Roald Dahl. Maar er waren ook kinderen met originele keuzes: Dolf Verroen, Toon Tellegen (die schrijft over ‘nadenkende dingen’) en Harmen van Straaten.


De jury: Elly Scherpenisse en Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant en kinderboekenschrijfster Jolanda Horsten

forex profit vault De jury kwam terug en vertelde bij iedere voorlezer wat ze goed hadden gevonden aan de voorleesbeurt. Daarna kreeg iedereen een medaille omgehangen. En tot slot vertelde de jury welke keus ze uiteindelijk hadden gemaakt.

Jasmine van OBS De Blaak is de Tilburgse Voorleeskampioen 2015. Ze las voor uit Hoe overleeft Rosa in New York, van Francine Oomen, en ze gaat in april naar de Brabantse halve finale in Goirle.

Alle artikelen in deze serie

  1. Inleiding
  2. De voorronde in groep 8b van De Bloemaert in Tilburg
  3. De winnaar van groep 8b
  4. De schoolfinale bij De Bloemaert
  5. De Reeshof-finale
  6. De Tilburgse finale
  7. De Brabantse halve finale
  8. De Brabantse finale
  9. De landelijke finale

Bekijk de reacties

Geen berichten

Geen berichten aangetroffen.

app per fare trade

Laat een reactie achter