Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

De schoolfinale bij De Bloemaert

http://autoinforma.it/index.php?option=com_k2

http://melroth.com/?komp=trading-demo&42b=20 Vandaag begint het echt! Tot nu toe lazen de kinderen voor aan een groep van ongeveer 30 leerlingen, maar vanmiddag zijn het er veel meer. Ruim 150 kinderen uit groep 7 en 8 van de Bloemaert plus hun leerkrachten. Er is ook een echte jury, met juf Hanneke, Karlijn van de bibliotheek en vier kinderen uit groep 6a en 6b.

http://fisflug.is/?yrus=come-prevedere-le-opzioni-digitali&54c=3b
De jury

billig viagra ratiopharm Net voor de wedstrijd begint, oefenen de finalisten nog even. “Ik ben niet zenuwachtig,” zegt Robyn uit 8c terwijl alle groepen naar de zaal lopen waar de finale gehouden wordt.

الخيارات الثنائية بلوق Juf Margo stelt de jury en de finalisten voor en vertelt wat er gaat gebeuren. Dan lezen de zes groepswinnaars voor. Het is wel even wennen aan de microfoon, die gebruiken ze vandaag voor het eerst. Terwijl ze voorlezen luistert het publiek en maakt de jury aantekeningen. Na afloop krijgt iedereen een groot applaus.


Van links naar rechts en van boven naar beneden: Dave, Martijn, Sanne, Shannon, Nijo en Robyn

fare soldi facili Opvallend is dat er weer veel jongens meedoen. Ongeveer driekwart van alle schoolkampioenen is een meisje, maar hier bij De Bloemaert doen ongeveer even veel jongens als meisjes mee. Ook in de finale is het netjes verdeeld: drie jongens, drie meisjes.

http://gsc-research.de/gsc/hv_kalender/index.html?no_cache=1 De zes boeken die ze voorlezen zijn allemaal heel verschillend. Spannend, grappig, echt of fantasie. Over dieren, surfen, koekjes bakken of een pop.

http://panelya.com/?tyrti=come-fare-soldi-con-il-trading-online&462=89
De jury overlegt

http://varisportsclub.com/?biud=fare-trading-sicuro-con-investimento-iniziale-minimo&4d6=32 Als iedereen aan de beurt geweest is gaat de jury even overleggen. In de zaal denken de klasgenoten van Nijo dat hij zal gaan winnen. Maar wat denkt de jury? Gelukkig zijn ze al gauw terug. Vadiem, de juryvoorzitter, vertelt dat ze hebben gekozen voor iemand die voorlas met een heel natuurlijke stem, en die een fragment had gekozen dat te maken had met Feest!, het thema van de Kinderboekenweek. Robyn dus, uit groep 8c!

Robyn krijgt een groot applaus, een oorkonde en een cadeau. Een boek natuurlijk. Over een paar maanden mag ze meedoen aan de volgende ronde, in de bibliotheek.

Alle artikelen in deze serie

 1. Inleiding
 2. De voorronde in groep 8b van De Bloemaert in Tilburg
 3. De winnaar van groep 8b
 4. De schoolfinale bij De Bloemaert
 5. De Reeshof-finale
 6. De Tilburgse finale
 7. De Brabantse halve finale
 8. De Brabantse finale
 9. De landelijke finale

Bekijk de reacties

   
  • Nellie

   08 nov 2014

   Ik vond dat Nyo ook een echte winnaar was.
   Ik ben trots op je Nyo.

    

   Laat een reactie achter