Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

De rijkste kinderen in kinderboeken

http://chalkstreamflyfishing.co.uk/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://chalkstreamflyfishing.co.uk/chalkstream-fly-fishing/middle-stour/ Je kunt geld verdienen, van anderen krijgen, winnen, of vinden. Vaak duurt het wel even voordat je een flink bedrag bij elkaar hebt.

http://civilparties.org/?cat=6 In kinderboeken kom je soms kinderen tegen die geboft hebben: ze zijn ontzettend rijk. Soms komt dat door hun rijke ouders. Soms hebben ze een loterij gewonnen. Soms hebben ze het geld 'gevonden'. Maar boffen ze daar echt mee? Als je veel geld hebt levert dat problemen op.

Tastylia France Kjoek ging op zoek naar de rijkste kinderen in kinderboeken. Soms is het moeilijk te schatten hoe rijk ze precies zijn. Soms is het een momentopname en zijn ze verderop in het boek een deel van het geld alweer kwijt.

1. Joe Prop - meer dan 1.000.000.000,-

Joe is het enige kind van meneer Prop, de uitvinder van het Bipsfris toiletpapier. Daarmee is hij miljardair geworden (een biljonair is nog 1000 keer rijker, maar dat is waarschijnlijk een foutje van de vertaler). En daarmee is Joe met afstand het rijkste kind in ons lijstje.

iq optiov Joe Biljoen / David Walliams

2. Mats Nilsson - honderden miljoenen Zweedse kronen (tientallen miljoenen Euro's)

opzioni binarie 60 secondi fibonacci Mats kan onbeperkt tientjes uit zijn broekzak halen. Dat is heel fijn voor Mats, maar het maakt het wel een beetje moeilijk om te bepalen hoeveel geld hij nu precies heeft. Bovendien geeft hij veel van het geld direct weg. Maar kan het allemaal wel? Als Mats iedere seconde 1 biljet uit zijn broekzak haalt, dan heeft hij na ongeveer 11 dagen onafgebroken werken 10 miljoen kronen (en een zere arm). Op 3 juli ontdekt hij de wonderen van zijn broekzak en hij stopt op 7 september. Honderden miljoenen lijkt dan aan de hoge kant.

http://www.ivst-vz.de/?debin=swiss-bin%C3%A4re-optionen De jongen met de gouden broek / Max Lundgren

3. De dochters van sjeik Boul-Boul - vele miljoenen

De vader van Narous en Six is ontzettend rijk. Hoe rijk precies, dat weten we niet. Maar hij kan zowat alles kopen wat hij wel. Zelfs een dierentuin!

optionbit eu De dochters van sjeik Boul-Boul / Marjon Hoffman

4. De familie de Mol - 30.000.000,-

http://pianoforte.com.au/?porawa=epsilon-flexible-forex-coupon-settembre-2020&d1d=94 In de Oudejaarsstaatsloterij wint de familie de Mol 30 miljoen. Ze beginnen direct aan een wereldreis, om te beginnen in Suriname en New York.

http://azortin.pl/?rtysa=opcje-binarne-w-jakich-godzinach&6d3=0c Suriname, here we come! / Sanne de Bakker

5. Doenja - 13.100.000,-

trading opzioni binarie pdf De moeder van Doenja wint de jackpot in de loterij en daardoor krijgen ze opeens een heel ander leven.

Jackpot! / Arja Veerman

6. Lia Latimer - £ 8.005.342,- (ongeveer € 9.500.000,-)

En nog een gelukkige loterijwinnares. Ook Lia wint de jackpot en is opeens schatrijk.

Wat te doen met 8 miljoen? / Keren David

7. Charlie Prins - 6.000.000,-

De derde loterijwinnaar op rij! Charlie Prins wint zes miljoen met een lot uit de Stratenloterij. Opeens kunnen hij en zijn familie een prinsenleven leiden.

Prinsenleven / Corien Botman

8. Casper en Iris - 5.000.000,-

De ouders van Casper en Iris winnen de Superhoofdprijs in de Goede-Doel-Loterij: maar liefst 5 miljoen! Ze merken dat geld handig is, maar soms zorgt het ook voor problemen.

De superhoofdprijs / Annie van Gansewinkel

9. Elvis Watt - 2.000.000,-

Elvis heeft altijd heel eenvoudig geleefd met zijn moeder. En dan begint de miljonair uit het dorp hem opeens geld toe te stoppen. Voor zijn verjaardag krijgt Elvis zelfs 2 miljoen!

Elvis Watt miljonair / Manon Sikkel

10. Freule Robine van Bolleboom tot Bieslookveld - onbekend

Zeg maar Robbie. Haar ouders zijn erg rijk, maar Robbie geeft niet zo veel om al dat geld. Dat ze een butler en een kok hebben, vindt ze toch wel fijn.

Robbie en Raffi / Janneke Schotveld

11. Damian en Anthony Cunningham - £ 229.370,- (ongeveer € 275.000,-)

Nou ja, miljoenen zijn het niet, maar het is nog steeds erg veel. Damian en zijn broer Anthony vinden het geld van een bankoverval. Omdat het Britse pond heel binnenkort over zal gaan in de Euro, moeten ze snel iets met het geld doen

Miljoenen / Frank Cottrell Boyce

12. Pippi Langkous - onbekend

Pippi heeft een koffer vol met gouden tientjes. Jammer genoeg kan ze niet zo goed tellen, dus we weten niet precies hoe rijk ze is. Zelf zegt Pippi daarover: Ik ben zo rijk als een tovenaar!'

Pippi Langkous / Astrid Lindgren