Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

Kinderboekenjaaroverzicht 2015

http://ramshergill.com/womens/werner-schreyer/favicon/websites/1/favicon.ico Dit is het veertiende kinderboekenjaaroverzicht van Kjoek.

buy Lyrica australia In dit overzicht onder andere de winnaars, de opvallende boeken, de debutanten en de doden van 2015.

De winnaars

http://beachgroupcommercial.com/?kachalka=opzioni-binarie-500-euro-al-giorno&acc=37 De grote winnaar in 2015 was Doodgewoon, van Bette Westera. Het boek kreeg de Woutertje Pieterse prijs en de Gouden Griffel. Sylvia Weve kreeg voor de illustraties ook nog een Vlag en Wimpel.

si fannosoldi sul serio con binari trading Twee van drie grote illustratieprijzen (Boekenpauw & Gulden Palet) gingen naar boeken die geschreven zijn door Toon Tellegen.

De opvallende boeken

http://obat-kutil-dikemaluan.com/?pifpax=binary-options-strategy-mmx&3d4=ab 2015 was een uitstekend jaar voor non-fictie. Voor een deel was dat te danken aan het thema van de Kinderboekenweek. Los daarvan verschenen verschillende mooi geïllustreerde, originele boeken: 

wie funktionieren binäre optionen Er verschenen drie prachtige prentenboeken waarin een tocht wordt gemaakt door een heleboel schilderijen: 

En verder wat opvallende fictie:

Elders op Kjoek staat een uitgebreide lijst met min of meer opvallende kinderboeken uit 2015. Deze lijst wordt in 2016 verder uitgebreid.

De debutanten

Ik telde ruim 200 debutanten (schrijvers van wie in 2015 het eerste kinderboek in Nederland en Vlaanderen verscheen). In werkelijkheid zullen het er nog meer zijn. 

http://mustangcipowebaruhaz.hu/?sisd=opzioni-binarie-dove-investire&a45=5f Het lijstje met opvallende debuten is lekker willekeurig. En in het lijstje met opvallende boeken stonden ook al wat debutanten.

De doden

http://eren.es/?esrof=mercado-de-opciones-financieras-ppt&801=ee Behalve twee grootheden die vooral bekend werden om hun boeken voor volwassenen, overleden er dit jaar nog meer illustratoren en schrijvers.

De website

trading opzioni binario Het was een goed jaar voor Kjoek, met 10% meer bezoekers dan in 2014. De schrijvers en illustratoren die de meeste bezoekers trokken waren Andy Griffiths, Liz Pinchon, Terry Denton, Helen Vreeswijk en Toon Tellegen.

Bij de boeken waren Dagboek van een muts : avonturen uit een niet-zo-perfect leven, De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, Iolo komt niet spelen, De waanzinnige wereld van Tom Groot en De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen het populairst.

De populairste series waren: De waanzinnige boomhut, Tom Groot, Slash, Een zaak voor jou en het Tiger Team, en Rugzakavontuur.

Ik deed verslag van verschillende evenementen:

In november organiseerde ik de Tonke Dragt Leesmarathon rond haar 85e verjaardag en in december de Kjoek Kinderboekenquiz.

Eind 2015 stopte de samenwerking met De Drvkkery. Deze Middelburgse boekwinkel heeft me jarenlang gesteund met mijn kinderboekenwebsite, die daardoor mooier en professioneler is geworden. Dank daarvoor!

De anderen

Nog meer jaaroverzichten: