Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

Kinderboekenjaaroverzicht 2014

binäre optionen handeln schweiz Dit is het dertiende kinderboekenjaaroverzicht.

Discover More Here In dit overzicht onder andere de winnaars, de opvallende boeken, de debutanten en de doden van 2014.

De winnaars

Homepage De grote winnaar in 2014 was Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Cor Grootjes uit Driel. In 2013 had het boek al de Nienke van Hichtumprijs en de Gouden Tulp gekregen, in 2014 wonnen Floor Rieder en Jan Paul Schutten zowel het Gouden Penseel en de Gouden Griffel. Het was voor het eerst sinds 1985 dat deze twee prijzen naar één boek gingen. Ook in Duitsland won het boek prijzen.

http://generalclad.com/?serebro=broker-option-binaire&9c2=a8 Jef Aerts deed het ook goed, met de Boekenleeuw en twee Zilveren Griffels. En Anton van Hertbruggen kreeg zowel de Boekenpauw als het Gulden Palet voor Het hondje dat Nino niet had.

http://www.segway.fi/?kastoto=bin%C3%A4re-optionen-gefahren&928=85 Geen prijs, maar wel een plek bij de laatste zes van de Hans Christian Andersenprijs, was er voor Ted van Lieshout.

opcje binarne straty Verder was het opvallend dat Geronimo Stilton voor het eerst sinds 2010 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury http://www.adelaideluxurybeachhouse.com.au/?plutka=strategie-opzioni-binarie-con-rotture&1a4=4b niet kreeg.

De opvallende boeken

http://podzamcze-dobczyce.pl/index.php/restauracja/assets/js/assets/js/jquery.isotope.min.js Een boek kan om verschillende redenen opvallen en de lijst hieronder is dan ook lekker willekeurig:

Köp Cialis 40 mg ingen recept (Het is niet helemaal toevallig dat zeven boeken uit deze lijst sinds een paar dagen ook de voorkant van Kjoek sieren).

كي٠تربح أموال على الإنترنت ٠ي كندا Elders op Kjoek staat een uitgebreide lijst met min of meer opvallende kinderboeken uit 2014. Deze lijst wordt in 2015 verder uitgebreid.

De debutanten

click Ik telde ruim 180 debutanten (schrijvers van wie in 2014 het eerste kinderboek in Nederland en Vlaanderen verscheen). In werkelijkheid zullen het er nog meer zijn. Het valt op dat maar een klein deel (ongeveer een kwart) van de debutanten afkomstig is uit Nederland of België.

http://cars4backpackers.com.au/?nosok=Seroquel-pharmacy&455=25 Ook het lijstje met opvallende debuten is behoorlijk willekeurig:

De series

http://robgaffney.co.uk/?kimes=dating-events-montreal&8f4=84 Van veel dystopische trilogieën verscheen het derde deel. Daarmee lijkt de golf aan dystopieën, die vijf jaar geleden begon met De hongerspelen, een beetje aan zijn eind te zijn gekomen. Wat zal de volgende hype in jongerenboeken worden?

cos e il trading binario online De loser-boeken doen het nog steeds goed. Van de bekendste series (Het leven van een loser, Dagboek van een muts, Niek de Groot, Tom Groot) verschenen in 2014 een of meer nieuwe delen. Een paar andere series gingen van start.

De kinderboekenmarkt

option 24 recensioni In 2013 nam het aantal nieuwe titels met ongeveer 10% af en op dit moment lijkt het erop dat er in 2014 stabilisatie optrad. Het aantal nieuwe titels dat bij 18 grote Nederlandse en Vlaamse uitgevers verscheen, is vrijwel gelijk (en misschien iets groter, mijn overzicht is nog niet compleet) aan het aantal titels in 2013.

http://webgenieltd.co.uk/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://webgenieltd.co.uk/sed-eleifend-velit-sed-justo-scelerisque-placerat/ Toch blijft het moeilijk voor Nederlandse en Vlaamse schrijvers en illustratoren. Zoals hierboven al werd geconstateerd, is het lastig om te debuteren.

Continue Het aantal recensies in grote Nederlandse bladen nam verder af. Bij de Volkskrant was de daling al in 2013 ingezet, in NRC verschenen in de tweede helft opvallend minder kinderboekenrecensies.

De doden

Dit lijstje is opvallend kort, in vergelijking met voorgaande jaren.

De anderen

Nog meer jaaroverzichten: