Alfabet

Zoek een boek met de letter ...

Bestel dit boek

Gewonnen prijzen

heeft de volgende prijzen gewonnen:

  Bekijk de reacties

   
  • Max

   12 sep 2014

   mn zusje vond het een geweldig boek!!

  • romee;3loveyouxx

   09 sep 2014

   super leuk ik doe mijn boekbespreking erover ik laat nog wel weten wat voor cijfer ik heb ik heb mijn boekbespreking morgen maar ik kan de illustrator niet vinden help stuur een mailtje naar romeeveenstra2004@gmail.com als je weet wie de illustrator is

  • Sarah

   05 aug 2014

   Het boek en ik dan? is het vervolg op het mooie boek droomtuin.
   Voordat ik aan dit deel begon was ik benieuwd wat ik van het tweede deel zou vinden. Het eerste deel had ik in een ruk uitgelezen, en vond ik erg leuk. Na het eerste hoofdstuk kwamen alle personages en verhalen bij me terug. Het mooie is wel dat ze met het nieuwe boek meegegroeid zijn. Hoewel je de geschiedenis van de personages kent voelt het verhaal anders aan. Een van de beste punten van het verhaal vind ik dan ook de personages. Ze hebben ieder een eigen reactie op gebeurtenissen, een eigen denkwijze en hebben zelf ook problemen. Dat maakt het boek heel realistisch. In het echte leven draait ook niet alles om jezelf, of in dit geval om de hoofdpersoon. Een verhaal moet worden gevormd door verschillende mensen, wat in dit boek heel goed gebeurd is.
   Ingrid Kluvers is er erg goed in om je een idee te geven wat er in iemands hoofd omgaat. Het verhaal is nooit langdradig of saai, omdat er constant iemand nadenkt of ergens mee bezig is. Het voelt aan als een echt verhaal. Daarom wil je ook door blijven lezen, zo loopt het boek nou eenmaal.
   Het probleem dat de hoofdpersoon Joep in dit verhaal heeft, is een veelvoorkomend probleem onder tieners van haar leeftijd. Het lijkt me fijn om te lezen dat je niet de enige bent als je met eenzelfde probleem rondloopt. Dit betekent niet dat het voor kinderen met andere problemen niet herkenbaar is. De manier waarop ze bijvoorbeeld dingen achter probeert te houden en zich voor dingen schaamt is voor iedereen herkenbaar en bijzonder.

   Het verhaal zelf heeft een geweldige en plotselinge twist waardoor je over het hele boek anders zult gaan denken.

   Het boek is op een grappige en spannende manier geschreven, en laat je niet snel los. Het kan apart gelezen worden van het eerste deel. Ik zou het zelf voor kinderen van ong. 11-14 aanraden.

  • Coco BInk

   05 aug 2014

   Voor haar debuut Droomtuin kreeg Ingrid Kluvers de Debuutprijs Jonge jury 2012. Gelukkig schreef ze een tweede spannende jeugdroman En ik dan? Het is net verschenen en een absolute aanrader! Dit boek heeft dezelfde personages en speelt zich af in hetzelfde decor. Belangrijke thema’s blijven de liefde voor de natuur en begrip voor dat niet iedereen het zelfde hoeft te zijn. Samen zorgt dit weer voor een ijzersterk en gevoelig verhaal dat vol humor is geschreven. Het laat je nadenken en het zorgt soms voor een brok in je keel.

   De 13 jarige Joop is een eigenwijs en stoer meisje met een familie die wat gecompliceerd in elkaar zit. Joop groeit namelijk op met twee moeders, twee vaders en een oma. Deze hele familie woont in één huis. Joop, die enig kind is, kan zich soms fors ergeren aan de drukke thuissituatie. Vier ouders die allemaal van je willen horen hoe het op school was of zich alle vier tegen je aan bemoeien is too much. Als Joop een werkstuk voor school moet maken, zet ze een oproep op Facebook. Ze krijgt veel reacties o.a. van de Franse Emma. Al snel kan Joop nergens anders meer aan denken en is betoverd door deze jonge française. Hun vriendschap blijft een verborgen geheim. Zelfs Joop haar beste vrienden Mees en Juul hebben niks van de speciale band die is opbloeid tussen Emma en Joop. Niemand heeft iets in de gaten, behalve Laura, het zusje van haar beste vriend Dennis. Zij is ernstig ziek en ligt in een ziekenhuis in Amsterdam. Dankzij Laura kunnen Joop en Emma elkaar stiekem ontmoeten. Maar wie is deze stoere Emma en wat wilt ze eigenlijk van Joop?

   Ik vind het een spannend en geestig boek. Met de ik-persoon Joop kan ik me moeiteloos identificeren. Joop heeft een uniek karakter en weet dat anders zijn soms lastig is, maar je ook sterker kan maken. In En ik dan? is Joop 13 jaar (bijna 14) en de puberteit hakt erin. Het is prettig om over een karakter te lezen dat ongeveer van mijn eigen leeftijd is en waarin ik mezelf herken. Haar manier van denken is voor mij erg invoelbaar. De spanningsboog is sterk waardoor ik tot de laatste bladzijde geïnteresseerd bleef. Het verhaal is bovendien zo vlot verteld, dat ik bijna niet op kon houden met lezen. En ik dan? is niet alleen leuk om te lezen maar ook heel leerzaam. Het is immers super belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn en dat homoseksualiteit niet raar of abnormaal is. Een boodschap die er overigens nergens te dik bovenop ligt. Ik vind het een mooi en ontroerend boek. Een echte aanrader!

   Coco

  • emile

   16 jul 2014

   lijkt mij een tof boek

   

  Laat een reactie achter